EM festival – Mozirski gaj 2024 – Super je bilo!

Sobotno jutro je prineslo sončne žarke po dolgem obdobju deževnega in za junij sorazmerno hladnega vremena. Sonce je naznanilo prav poseben dan, ko se je v prekrasnem Mozirskem gaju, obdanim s cvetjem, odvijal Prvi EM festival.

Zbrali smo se že zgodaj, čeprav se je uradni pričetek začel ob 10. uri. Polni pričakovanj, rahle zaskrbljenosti in treme smo razmišljali, kako bo vse potekalo. Koliko ljudi bo prišlo? Ali jih bodo predavanja in delavnice zanimale? Ali je vse pripravljeno? Zadnje priprave so potekale v rahli nervozi, da bi zagotovo vse teklo gladko.

Trenutek resnice je napočil, ko je Luka s slavnostnim nagovorom in zahvalami za dano priložnost odprl Prvi EM festival. Ljudje so se začeli zbirati in klopi pod kozolcem so se hitro polnile. Na srečo je bilo v okolici kozolca dovolj sence, da smo lahko izkoristili tudi ta prostor.

Predavanja so začeli Tanja Bagar, Jernej Mazej, Robi, Tilen, Matjaž in Suzana. Obiskovalci so sedeli in poslušali, tako zavzeto, da smo morali nekatere delavnice prestaviti na konec predavanj, saj nihče ni hotel ničesar zamuditi. Kot v šoli so spraševali, zapisovali in se poglabljali v razlage.

Na naše veliko presenečenje so obiskovalci vztrajali na predavanjih od začetka do konca. Navdušeni so bili nad predavatelji, delavnicami in organizacijo. Informacije o EM tehnologiji so lahko preverili v praksi na delavnicah, kjer so sami aktivirali EM, delali EM bokashi in EM bokashi kepe.

Veselje je bilo videti, ko so obiskovalci ponovno namakali roke v bokashi, glino in izdelovali EM bokashi kepe. To je v mnogih vzbudilo nostalgične spomine na otroška leta, ko smo se igrali ob vodi in ustvarjali umetnine v blatu in mivki.

Na koncu so lahko obiskovalci bokashi in aktiviran EM odnesli domov, da ga uporabijo na svojih vrtovih. Izdelali smo okoli 2000 EM bokashi kep, ki smo jih pustili fermentirati v Mozirskem gaju. Proces fermentacije bo končan v 4-5 tednih, ko se bomo znova srečali v Mozirskem gaju.

Zakaj? Narejene kepe bodo končale v potoku, ribnikih in okoliških vodah, kjer bodo izboljšale stanje vodnih teles. Pridružite se nam in skupaj zmečimo kepe v vodo. Veselimo se vašega ponovnega obiska!

Delavnice:

Predavanja:

in še kaj...

Shopping Cart
Scroll to Top